Zoeken

Rapper Morad: "Ik verdien meer dan een voetballer in de eerste divisie"

22 februari 2022 - 16:20 - Cultuur

©

Morad, Spaanse rapper van Marokkaanse afkomst, zei zondag in het programma "Lo de Evole" op de Spaanse zender La Sexta, dat hij dankzij de downloads van zijn liedjes op muziekplatformen zoals Spotify en YouTube veel geld heeft verdiend.

Morad, één van de meest beluisterde jonge artiesten in Spanje, gaf zijn eerste televisie-interview aan Jordi Evole, in het programma "Lo de Evole", dat zondag aan zijn derde seizoen is begonnen. De rapper van Marokkaanse afkomst vertelde over zijn begindagen in de muziek. "Tijdens mijn eerste tournee verdiende ik nog geen duizend euro. Ik nam ook negen vrienden mee en gaf het geld allemaal aan hen uit", zei hij aan het begin van het programma.

Lees ook: Straatjongen Morad is nu een bekende rapper in Spanje

De jonge artiest vertelde dat hij nu "veel geld" verdient aan downloads van zijn liedjes op platforms zoals Spotify of YouTube. "Ik weet het precieze bedrag niet, maar het is wel waar dat ik veel geld heb verdiend, meer dan een voetballer in de eerste divisie in één jaar. Ik kan zo’n miljoen euro per jaar verdienen," zei hij.

Morad vertelde ook dat hij moeilijkheden had met het openen van een bankrekening toen hij begon. "Vroeger had ik niet eens een bankrekening. Toen ik een rekening wilde openen, accepteerden de banken dat niet. Ik zei dat ik geld verdiende met muziek, maar ze zeiden: ’Ga weg hier’. Ik ging naar alle agentschappen in de buurt, zonder succes. Uiteindelijk moest mijn moeder onderhandelen met een bank in Sant Feliu, drie stappen van hier", vertelde de rapper.

Lees ook: Marokkaanse rapper Morad is op dreef (video)

Morad hekelde ook het racisme dat in Spanje nog steeds aanwezig is en dat hij dagelijks ondervindt. "Ik kan de metro niet nemen. Als ik ga zitten, staat mijn buurman op", zei Morad. Hij voegde daaraan toe dat hij zelfs ooit op straat is gearresteerd, omdat hij ervan werd verdacht werd voorbijgangers te willen beroven.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team