Zoeken

Rapper Morad bekritiseerd om verdedigen Koning Mohammed VI

2 september 2022 - 09:40 - Cultuur

©

Rapper Morad is zwaar onder vuur komen te liggen na de publicatie van een video op TikTok, waarin hij zijn steun uitspreekt voor Koning Mohammed VI met betrekking tot de Sahara-kwestie.

In de video, die viraal ging, roept de in Marokko geboren rapper: "Lang leve de Koning. De Sahara is Marokkaans". Daarmee gaf hij uiting aan zijn steun voor Koning Mohammed VI betreffende deze gevoelige kwestie.

Lees ook: Rapper Morad misleid door Polisario: "Lang leve de Koning en de Sahara is Marokkaans"

Het standpunt van rapper Morad over de bij uitstek politieke kwestie, heeft in Spanje een lawine van reacties uitgelokt op sociale media. Sommigen zeggen dat ze de artiest, die zich inzet tegen sociaal en institutioneel racisme, niet meer herkennen.

Lees ook: Uitdrukking rapper Morad wordt alledaagse taal

De rapper uit Hospitalet de Llobregat publiceerde de video na een concert waarbij hij een vlag van de Arabische Democratische Republiek Sahara (SADR) omhoog stak, die naar hem gegooid was door een toeschouwer. Verwijzend naar het incident, legde Morad uit dat hij dacht dat het om een Palestijnse vlag ging en dat hij Marokko altijd heeft gesteund als het om de Sahara gaat.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team