Zoeken

Mohammed VI spreekt opnieuw steun aan Palestina uit

3 december 2020 - 09:00 - Marokko

©

Koning Mohammed VI heeft in een bericht aan de voorzitter van het VN-Comité voor de uitoefening van de onvervreemdbare rechten van het Palestijnse volk, Sheikh Niang, het Marokkaanse standpunt over de Palestijnse kwestie overgebracht. "De Palestijnse zaak is de hoeksteen van elke permanente en allesomvattende oplossing in het Midden-Oosten", verklaarde de monarch. Hij verstuurde het bericht ter gelegenheid van de Internationale Dag van Solidariteit met het Palestijnse Volk.

Verder laat Mohammed VI in de boodschap weten dat "een permanente en alomvattende oplossing in het Midden-Oosten, een oplossing is die de volkeren van de regio in staat stelt in veiligheid, vrede en harmonie te leven, binnen het kader van de internationale legaliteit en in overeenstemming met het beginsel van de tweestatenoplossing overeengekomen door de internationale gemeenschap".

De Koning roept op tot een doorbreking van de impasse in het vredesproces en om de internationale inspanningen te intensiveren om de rechtstreekse onderhandelingen tussen de Palestijnse en Israëlische partijen opnieuw op gang te brengen. Hij herhaalde de solidariteit van Marokko met de leider van het Palestijnse volk, president Mahmoud Abbas, en zijn voortdurende en niet-aflatende steun voor zijn legitieme rechten: de oprichting van een onafhankelijke Palestijnse staat, met Oost-Al-Quds als hoofdstad.

Volgens Mohammed VI is er behoefte aan een "rechtvaardige, permanente en alomvattende" vrede. Ook benadrukte hij dat de eenzijdige maatregelen die in de bezette Palestijnse gebieden zijn ingevoerd "in strijd zijn met de resoluties van internationale legaliteit en de kansen op het bereiken van een gewenste oplossing verkleinen. Dit leidt tot gevoelens van frustratie en kan het extremisme verder aanwakkeren".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team