Zoeken

Al-Sisi juicht herstel betrekkingen Marokko en Israël toe

14 december 2020 - 10:20 - Marokko

©

In een Facebook-post prees de Egyptische president Abdel Fattah Al-Sisi de overeenkomst tussen Marokko en Israël om hun betrekkingen te normaliseren. Volgens het staatshoofd is dit het begin van een mooie periode met stabiliteit en regionale samenwerking.

De overeenkomst om de betrekkingen tussen Marokko en Israël te normaliseren wordt toegejuicht door de Egyptische president. Hij feliciteert Koning Mohammed VI met deze stap in de richting van meer vrede. Abdel Fattah Al-Sisi vindt dit initiatief zeer belangrijk omdat "het zorgt voor meer stabiliteit en regionale samenwerking", meldt aa.com.

In een bericht van het kabinet van Koning Mohammed VI werd aangekondigd dat het initiatief "op geen enkele manier afbreuk zal doen aan de permanente en voortdurende inzet van Marokko om de rechtvaardige Palestijnse zaak te verdedigen, en aan zijn engagement op de weg naar een duurzame vrede en rechtvaardigheid in het Midden-Oosten".

Na de Verenigde Arabische Emiraten, Bahrein en Soedan stapt nu ook Marokko mee in de vredesplannen voor het Midden-Oosten. De drie landen kondigden op 23 oktober de goedkeuring van normalisatie aan en wachten op de verkiezing van een nieuwe regering voor het sluiten van een akkoord. De vier bovengenoemde landen sluiten zich aan bij Jordanië en Egypte, die respectievelijk in 1994 en 1979 vredesakkoorden met Israël hebben ondertekend.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team