Zoeken

Rabat verbiedt demonstratie tegen normalisatie met Israël

15 december 2020 - 17:00 - Marokko

©

De lokale autoriteiten in Rabat hebben een demonstratie tegen de normalisering van de diplomatieke betrekkingen tussen Marokko en Israël verboden. De demonstratie stond gepland op 14 december en zou voor het parlementsgebouw in de Marokkaanse hoofdstad worden gehouden.

De normalisering van de betrekkingen tussen Marokko en Israël heeft niet alleen in het buitenland gemengde reacties teweeg gebracht. In het land zelf zijn er politieke partijen en maatschappelijke organisaties die veel kritiek hebben op het besluit.

De organisatoren van de afgeblazen demonstratie die gepland stond voor afgelopen maandag, hebben de normalisatie van de banden tussen Marokko en Israël in een verklaring veroordeeld, meldt Alyaoum24.

"Het zionistische project, dat zich het land van Palestina heeft toegeëigend, de meerderheid van zijn inwoners heeft verbannen en ontheemd, is een koloniaal bezettingsproject, gebaseerd op raciale etnische zuivering, gericht op het ontwortelen van het Palestijnse volk met het doel hen te vervangen door kolonisten", staat in de verklaring van de organisatoren.

De opstellers van de verklaring zijn van mening dat: "De Verenigde Naties en de internationale gemeenschap, die de rechten van het Palestijnse volk niet kunnen garanderen, hebben bijgedragen aan hun tragedie door elke veroordeling of ondervraging van de zionistische entiteit te voorkomen."

Ook betreuren zij dat "de Marokkaanse, Arabische en Afrikaanse regimes een gratis dienst bewijzen aan de zionistische entiteit, die voortdurend de humanitaire en internationale wetten overtreedt, terwijl ze geacht werden haar te isoleren, door het opleggen van sancties".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team