Zoeken

Marokkaanse partijen vieren aanval Hamas op Israël

17 oktober 2023 - 16:00 - Marokko

©

Verschillende Marokkaanse verenigingen en politieke partijen hebben hun solidariteit met het Palestijnse volk uitgedrukt na de recente aanval van Hamas op Israël en de daaropvolgende escalatie van het conflict.

Voor Al Adl Wal Ihsane is de Palestijnse aanval een "ongekende historische overwinning" op het "onoverwinnelijke" Israëlische leger. "Deze heldendaad vormt een beslissend keerpunt in het waarmaken van het verzetsinitiatief," verklaarde de vereniging in een persbericht, waarbij werd toegevoegd dat verzet de "enige optie voor bevrijding" is van Palestina en de heilige plaatsen. Al Adl Wal Ihsane herhaalde ook haar oproep om "af te zien" van de normalisatie van de betrekkingen met Israël, wat zij beschouwt als "een verraad aan de Palestijnse zaak".

Lees ook: "Heroïsche operatie": PJD reageert op aanval Israël

De Partij van Rechtvaardigheid en Ontwikkeling (PJD) stelt dat "deze heldhaftige actie uitgevoerd door het Palestijnse verzet een natuurlijke en legitieme reactie is op de dagelijkse overtredingen begaan door de zionistische vijand middels het racistisch en extremistisch beleid" van de regering in Tel Aviv. In dezelfde lijn beschouwt de Partij van Vooruitgang en Socialisme (PPS) de aanval als een "legitieme actie van het Palestijnse volk" tegen de schendingen van zijn rechten door de zionistische entiteit en de onverschilligheid van de internationale gemeenschap.

Lees ook: Marokkanen demonstreren voor Palestina

De Federatie van Democratisch Links (FGD) en de Verenigde Socialistische Partij (PSU) betuigden eveneens hun "volledige steun" aan deze "heldhaftige" strijd van Hamas, die de "zionistische vijand en de internationale publieke opinie verraste". De partij van Nabila Mounib greep deze gelegenheid aan om op te roepen tot "het terugdraaien van het normalisatieproces" met Israël en "alle daaruit voortvloeiende overeenkomsten te annuleren". Afgelopen vrijdag organiseerde de Nationale Actiegroep voor Palestina ook een sit-in voor het Marokkaanse parlement in Rabat in solidariteit met het Palestijnse volk.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team