Zoeken

Marokko stuurt vliegtuigen met noodhulp voor Palestina

17 mei 2021 - 19:40 - Marokko

©

Zaterdagavond is een tweede militair vliegtuig met noodhulpgoederen voor de Palestijnse bevolking vertrokken vanaf de luchtmachtbasis in Kenitra op weg naar Amman, de hoofdstad van Jordanië. Koning Mohammed VI, voorzitter van het Al-Quds-comité, heeft afgelopen vrijdag de opdracht gegeven om noodhulp te sturen naar de bevolking van de Westelijke Jordaanoever en de Gazastrook.

In het kader van de Marokkaanse hulpoperatie om de Palestijnse bevolking tijdens het opgelaaide conflict tussen Israël en Palestina te ondersteunen is een militair vliegtuig met 20 ton basisvoedsel, medicijnen en dekens vanuit Marokko naar Amman gevlogen.

De hulpgoederen zijn in ontvangst genomen door de Palestijnse ambassadeur in Jordanië, de ambassadeur van Marokko in Amman en een vertegenwoordiger van de Jordan Hashemite Charity Organization for Relief & Development (JHCO). Het ministerie van buitenlandse zaken heeft laten weten dat er nog twee ladingen zullen volgen die naar de Egyptische hoofdstad Cairo worden gebracht. Deze hulp zal speciaal bedoeld zijn voor de inwoners van de Gazastrook.

Met het eerste militaire vliegtuig is al eerder 30 ton voedsel en 10 ton medische noodvoorraden naar Amman gestuurd. Het ministerie van Buitenlandse Zaken verklaarde dat de noodhulp deel uitmaakt van de voortdurende steun van het koninkrijk voor de rechtvaardige Palestijnse zaak en van zijn permanente solidariteit met het broederlijke Palestijnse volk. Marokko wil dat het geweld in Palestina stopt en is nog altijd een voorstander van de twee-staten oplossing, waarbij er een Palestijnse staat komt met de grenzen die zijn vastgesteld op 4 juni 1967 en Oost-Jeruzalem als hoofdstad.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team