Zoeken

Koning Mohammed VI belt met Palestijnse president

11 december 2020 - 11:00 - Marokko

©

Koning Mohammed VI heeft gisteren met de Palestijnse president Mahmoud Abbas gebeld om hem te informeren over zijn gesprek met de Amerikaanse president Donald Trump.

In de verklaring van het koninklijk kabinet hierover staat dat de Koning de Palestijnse president heeft laten weten dat hij altijd de Palestijnse zaak zal verdedigen. Het standpunt van Marokko zal hetzelfde blijven als voorheen en zal niet veranderen. De Koning heeft nogmaals benadrukt dat hij voor een twee staten oplossing is. Alleen onderhandelingen tussen de Palestijnen en Israëli’s kunnen een einde maken aan het conflict.

"De Soeverein benadrukt ook dat Marokko altijd de Palestijnse kwestie op dezelfde level zal plaatsen als de kwestie omtrent de Marokkaanse Sahara," meldt het persbericht.

De Koning heeft in het telefoongesprek ook gegarandeerd dat het koninkrijk de rechten van de Palestijnen zal verdedigen, zoals dat voorheen ook altijd is geweest. "De Koning, regering en de burgers staan naast hun Palestijnse broeders en zullen doorgaan met het leveren van een constructieve bijdrage om een rechtvaardige en duurzame vrede in het Midden-Oosten tot stand te brengen."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team