Zoeken

Spanje start werkzaamheden aan grenzen Sebta en Melilla

24 november 2021 - 12:00 - Wereld

©

Het Spaanse ministerie van Binnenlandse Zaken heeft een budget van 720.000 euro uitgetrokken voor het onderhoud van de grenzen van Sebta en Melilla in de komende twee jaar.

Het onderhoud van de grenzen van Sebta en Melilla met Marokko, zal Spanje de komende twee jaar zo’n 720.000 euro kosten, aldus een nota van het ministerie van Binnenlandse Zaken die vrijdag in het Spaanse Staatsblad werd gepubliceerd. Op dezelfde dag heeft het departement een aanbesteding uitgeschreven, voor de aanwerving van een bedrijf dat deze omvangrijke onderhoudswerkzaamheden in de twee autonome steden zal uitvoeren.

Lees ook: Sluiting grenzen Sebta en Melilla verlengd

De uiterste termijn voor de indiening van de offertes is 9 december om 19.00 uur en de opening van de offertes vindt plaats op 16 december om 10.30 uur. De geselecteerde onderneming moet beschikken over gekwalificeerd personeel, waaronder een civiel- of industrieel ingenieur of een architect die optreedt als toezichthouder, alsmede twee ingenieurs of architecten op het gebied van openbare werken of industrie.

Lees ook: Onderhoud grenzen Sebta en Melilla valt duur uit voor Spanje

Het Spaanse ministerie van Binnenlandse Zaken heeft in oktober aangekondigd dat de tweede fase van de werkzaamheden ter versterking van de Tarajal-grens ingaat in november en die van de Beni Ensar-grensovergang in de loop van volgend jaar. Volgens bronnen van het ministerie zal er in 2022 zo’n 5 miljoen euro worden geïnvesteerd in de renovatie van de grens van Melilla.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team