Zoeken

Melilla gaat drones gebruiken om grenzen met Marokko te bewaken

13 oktober 2021 - 18:00 - Wereld

©

Melilla is van plan om drones in te zetten om de grenzen met Marokko te bewaken na hun heropening. Antonio Sierras Sánchez, kolonel van de Guardia civil in de enclave, maakt dat bekend.

Huffpost vernam van de verantwoordelijke dat Melilla de drones reeds bezit en enkel wacht op een heropening van de grensovergang met Marokko om ze in te zetten voor de bewaking van het grensgebied.

Lees ook: Spanjaarden voor gewapende reactie bij aanval Sebta en Melilla

Antonio Sierras Sánchez prees tevens "de samenwerking en trouw van de Marokkaanse veiligheidsdiensten in de strijd tegen de illegale immigratie". Hij herinnerde eraan dat veel Marokkaanse agenten gewond raakten of het leven verloren tijdens hun werk bij de grenzen. Ook voor Spanje is de rekening zwaar, met 60 gewonde agenten in 2021. Allen probeerden "uitzonderlijk gewelddadige bestormingen van migranten" te stoppen.

Lees ook: Marokko-Spanje: grens Melilla centraal op topontmoeting

Sierras heeft ook de installatie aangekondigd van nieuwe bewakingscamera’s met een groter bereik en hoopt dat in de komende maanden "het gebruik van drones van start zal kunnen gaan", om de risico’s te verminderen voor agenten van de Guardia civil tijdens interventies tegen de illegale immigratie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team