Zoeken

Sebta vreest "invasie" van Marokkanen later dit jaar

25 december 2021 - 10:00 - Marokko

©

De leider van de Vox-partij in Ceuta, Juan Sergio Redondo, heeft de passiviteit van de Spaanse regering aan de kaak gesteld, die "niets" heeft gedaan om een massale toestroom van migranten aan de grenzen van de autonome stad met Marokko te voorkomen sinds de migratiecrisis van afgelopen mei.

De afgelopen dagen zijn er verschillende geruchten geweest dat er tijdens de kerstvakantie nieuwe aanvallen van migranten aan de grenzen van Ceuta zouden kunnen plaatsvinden. In het licht van deze situatie vestigt de partij Vox de aandacht op de dringende noodzaak om de grens te versterken "met het oog op de groeiende ondoorzichtige oorlog" tussen Marokko en Spanje.

Lees ook: Spectaculaire stijging Marokkaanse douane-inkomsten na sluiting grenzen Sebta en Melilla

In september heeft Marokko honderden migranten de toegang tot de autonome stad ontzegd. De extreem-rechtse groepering klaagde al dat de omheining niet was versterkt na de migranteninvasie in mei. "Er wordt niets gedaan om een nieuwe invasie te voorkomen van duizenden migranten die onze grenzen proberen te bestormen," zei Juan Sergio Redondo.

De leider van de extreem-rechtse groepering in Ceuta waarschuwt dat Marokko inderdaad een betrouwbare partner is, zoals de Spaanse regering beweert, maar wijst erop dat "er niets is veranderd in zijn oorlogszuchtige houding tegenover Spanje, laat staan zijn annexatie-intenties". Daarom dringt Redondo aan op een versterking van de grenzen. "Als we onze grenzen niet beschermen, zullen we toegeven aan de Marokkaanse strategie," oordeelt hij.

Lees ook: Marokkaans leger kan Sebta en Melilla in 4 uur overnemen

De Vox partij eist onmiddellijke actie tegen Marokko. Maar zij verwacht niets van de Spaanse regering, die "meer begaan is met haar eigen belangen dan met de bescherming van Ceuta". Vox van zijn kant zal "blijven hameren op de noodzaak om de integriteit van de grenzen en het Spaanse karakter van Ceuta en Melilla te verdedigen".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team