Zoeken

Vox hekelt "Marokkanisering" Sebta en Melilla

8 november 2021 - 17:50 - Wereld

©

De afgevaardigde van de Vox-partij in Sebta, Teresa López, heeft er vrijdag op aangedrongen dat Spanje en de Europese Unie de veiligheid aan de grenzen met Marokko versterken, om illegale immigratie doeltreffender te bestrijden. Die neemt volgens haar alsmaar toe in de steden Sebta en Melilla.

López zei dit op een conferentie die door haar partij werd georganiseerd over het onderwerp "Zuidelijke grenzen: illegale immigratie en islamisme", waarin ze de aandacht wilden vestigen op het "verlies van de westerse en Spaanse identiteit" waar Sebta "al lange tijd" onder te lijden heeft. "In de autonome stad is er sprake van een toenemende Marokkanisering en onze missie is om dit globalistische en multiculturele bedrog dat ons wordt opgedrongen een halt toe te roepen", aldus Teresa López.

Lees ook: Vox eist uitzetting Spaans Marokkaanse politica

Het parlementslid veroordeelde de massale illegale immigratie die "de stabiliteit en de ontwikkeling van Sebta en Melilla de laatste decennia schade heeft toegebracht". Ook sprak zij haar afkeuring uit over "het open migratiebeleid dat door de Europese Unie wordt gevoerd en door Spanje volledig wordt overgenomen", waardoor de situatie in de twee autonome steden achteruit gaat.

Lees ook: Spanje: Vox voert campagne met nepnieuws over Marokkanen

López betreurt het dat "Spanje de omvang van dit probleem niet heeft ingezien om het prioritair en methodisch op te lossen". Zij is het niet eens met het migratiebeleid van Spanje, dat steunt op Marokko, dat zelfs "zijn belangrijkste steunpilaar is geworden op het gebied van migratiecontrole en grensbeveiliging".

Bladna.nl