Zoeken

Melilla wil heropening grens met Marokko

7 november 2020 - 13:00 - Economie

©

De Confederation of Businesses of Melilla (CEME) dringt bij de Marokkaanse overheid aan op heropening van de grenzen met de enclaves Sebta en Melilla. Door de sluiting van de grenzen vanwege de uitbraak van het coronavirus blijft de economische situatie in de enclaves verslechteren.

Om Marokko over te halen heeft de CEME ongeveer 70 miljoen euro vrijgemaakt die ten goede moet komen aan de aangrenzende Marokkaanse regio’s, meldt Les Inspirations Éco.

Dit fonds zou de sectoren gezondheid, werkgelegenheid en onderwijs moeten ondersteunen. Vooral de bevolking van de Rif-regio zou hier van profiteren. Ook is er aan Marokko een betaling gedaan van 12 miljoen euro om de inwoners van Melilla te voorzien van fruit, groenten en zeevruchten uit Nador.

Volgens de Vereniging voor Mensenrechten van Andalusië levert de grensoverschrijdende handel jaarlijks ongeveer 1,4 miljard dirham aan inkomsten en 40.000 directe en indirecte banen op. Tevens importeert Melilla jaarlijks voor 800.000 euro aan goederen uit Marokko. Door het grote belang van deze handel voor de inwoners en de bedrijven in de enclaves roepen meerdere marktdeelnemers de Marokkaanse autoriteiten op om de landgrenzen te heropenen. Het is nog niet duidelijk of er aan deze oproep gehoor wordt gegeven.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team