Zoeken

Spanje verlengt grenssluiting bij Sebta en Melilla

4 mei 2021 - 16:20 - Wereld

©

De Spaanse regering heeft besloten dat de grenzen bij de enclaves Sebta en Melilla tot 31 mei gesloten blijven. Aan de basis van dit besluit liggen de huidige ontwikkeling van de coronaviruspandemie en de diplomatieke spanningen tussen Marokko en Spanje.

Lokale media in de twee Spaanse steden melden dat Sebta en Melilla lijden onder de sterke "migratiedruk" die wordt veroorzaakt door de grote toestroom van migranten, waarvan het merendeel afkomstig is uit Marokko.

Door de grenssluiting die van kracht is sinds het begin van de coronacrisis zijn de enclaves in economisch zwaar weer terecht gekomen door het wegvallen van de grensoverschrijdende handel. Ook de noordelijke regio’s van Marokko zijn getroffen door het wegvallen van de handel.

Vooral in het stadje Fnideq is goed te merken dat voor veel Marokkanen hun bron van inkomsten is weggevallen door de sluiting van de grens. De bewoners hebben al meerdere keren geëist dat de grenzen weer worden geopend. Hoewel de Marokkaanse regering de grenzen nog steeds gesloten houdt, zijn er toezeggingen gedaan voor het opstarten van projecten die de werkgelegenheid in het noorden van Marokko moeten aanjagen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team