Zoeken

Marokko: 8 miljoen dirham om draagsters Melilla te helpen

12 oktober 2020 - 15:00 - Economie

©

Er komt een ondersteuningsfonds van 8 miljoen dirham voor de zogenoemde ’muilezelvrouwen’ in Nador. Deze vrouwen vervoeren goederen tussen de grens van Nador en Melilla. Sinds de pandemie is dit niet meer mogelijk doordat de grens met de Spaanse enclave nog steeds is gesloten.

Het was voor deze vrouwen lang wachten op een oplossing. De provinciale raad van Nador en het ministerie van Solidariteit, Vrouwen en Gezin hebben deze week een overeenkomst ondertekend om vrouwen in precaire situaties financieel te ondersteunen.

Het geld zal worden besteed aan vrouwelijke werknemers, van wie de sociale situatie zwaar is beïnvloed door de sluiting van de landgrens met Melilla.

Minister-president Saâdeddine El Othmani was ook aanwezig bij de ondertekeningsceremonie.

De vrouwen worden opgeroepen om voorstellen in te dienen over projecten die hen in een inkomen kan voorzien. "Dan kunnen de vrouwen van het ondersteuningsfonds profiteren", onderstreept de voorzitter van de Provinciale Raad van Nador. De voorstellen worden beoordeeld door een speciale commissie.

Verschillende vrouwelijke vervoerders waren werkloos na de sluiting van de grenspost met Melilla. Al maanden eisen de vrouwen een oplossing van de autoriteiten en het openen van de grenzen tussen de twee landen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team