Zoeken

Marrakech wil Israëlische toeristen aantrekken

23 juni 2021 - 12:40 - Marokko

©

De Israëlische gemeenschap in Marokko wil het toerisme bevorderen. Om dit te kunnen realiseren is Simon Skira, stichtend voorzitter van de Marokkaans-Israëlische Vriendschapsvereniging, op dinsdag 22 juni begonnen aan een bezoek aan de provincie Al Haouz in de streek van Marrakech.

De ontwikkeling van het toerisme is een bron van zorg voor de Joodse gemeenschap in Marokko. Simon Skira, stichtend voorzitter van de Marokkaans-Israëlische Vriendschapsvereniging, heeft dinsdag een werkbezoek gebracht aan Al Haouz. Hij werd daarbij vergezeld door een delegatie van onderzoekers op het gebied van internationale betrekkingen en diplomatieke zaken.

Lees ook: Marokko opent luchtruim voor luchtvaartmaatschappij uit Israël

"In het licht van de spectaculaire vooruitgang in de betrekkingen tussen Marokko en Israël, dankzij de visie van Koning Mohammed VI die vrede en ontwikkeling vooropstelt, is Simon Skira van plan zich in te zetten voor de bevordering van het toerisme en de heropleving van het bedrijfsleven. Dat zal onze beide naties ten goede komen," aldus de Marokkaans-Israëlische Vriendschapsvereniging in een verklaring.

Tijdens het bezoek zal de delegatie een ontmoeting hebben met de voorzitter van de provinciale raad voor toerisme, Marouan Chouioukh, met wie zij gaat uitwisselen over de sector. De delegatie heeft zich de opdracht gegeven om de verschillende beschikbare voorstellen te bestuderen, de toegang van toeristen te vergemakkelijken, de coördinatie met de instanties in beide landen te verzorgen en de Marokkaans-Joodse cultuur te bevorderen als hefboom voor deze toenadering. "De stimulering van de toeristische sector zal Marokko helpen te herstellen van de crisis die het gevolg is van de pandemie en die de sector al meer dan een jaar teistert", is de overtuiging van de vereniging.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team