Zoeken

Marrakech, trekpleister voor Israëlische toeristen

16 augustus 2021 - 16:20 - Marokko

©

De innemende en cultureel diverse stad Marrakech, ontvangt sinds de start van rechtstreekse commerciële vluchten tussen Israël en Marokko, ononderbroken honderden Israëlische toeristen.

Marokko en in het bijzonder Marrakech, zijn traditioneel populaire bestemmingen voor Israëlische toeristen tijdens het zomerseizoen. Volgens cijfers van de Regionale Raad voor Toerisme hebben meer dan 250 Israëlische toeristen deelgenomen aan de Marokkaans-Israëlische culturele dag, die afgelopen donderdag in een hotel werd georganiseerd om de culturele uitwisseling tussen de twee volkeren te vieren. Bij deze gelegenheid werd het beroemde Djemaa El Fna-plein van Marrakech, één van de parels van het culturele en artistieke erfgoed van het koninkrijk, in de schijnwerpers gezet. De dag was een ideale gelegenheid om de rijkdom, de diversiteit en het unieke karakter van de Marokkaanse ambachten aan het publiek te tonen, meldt MAP.

Lees ook: Marokkanen gaan voor koosjer om Israëliërs aan te trekken

"Wij zijn er trots op dat wij dankzij de regelmatige vluchten tussen Tel Aviv en Marrakech meer Israëli’s mogen ontvangen en hopen dat deze trend zich verder zal zetten," aldus Jospeh Gabison, directeur van een Israëlisch reisbureau en bewonderaar van Marokko’s culturele rijkdom. Israëli’s van Marokkaanse afkomst hebben sterke banden behouden met hun land van herkomst en willen graag terugkeren naar hun wortels, voegde Gabison eraan toe. Hij vertelt dat zijn bureau momenteel wordt overstelpt door verzoeken van Israëli’s die gefascineerd zijn door de culturele rijkdom van Marokko of van plan zijn om er de pelgrimstocht naar de graven van de grote rabbijnen te maken.

Ook Raphael Ozin, een Israëlische toerist die met zijn gezin voor het eerst zijn vakantie in Marokko doorbrengt, zegt verheugd te zijn over de ontdekking van de toeristische rijkdommen van het koninkrijk. "Ik ben erg blij dat ik bij de eerste toeristen hoor die rechtstreeks uit Israël zijn gekomen. Het is een uitzonderlijke gebeurtenis." Marc Scalia, een voormalige radiopresentator van NRJ, is ook trots op zijn beslissing om met één van de eerste vluchten van Tel Aviv naar Marrakech te reizen. "We voelen ons goed in Marrakech, we hebben zin om langer te blijven en we zullen zeker terugkomen," zegt Scalia, die de gastvrijheid en het onthaal van Marrakech prijst.

Lees ook: Hoe Marokko het toerisme vanuit Israël wil bevorderen

De rechtstreekse commerciële vluchten tussen Tel Aviv en Marrakech gingen in juli van start en worden uitgevoerd door de Israëlische maatschappijen El Al en Israir. Volgens het ONMT bezoeken jaarlijks 50.000 tot 80.000 Israëli’s Marokko. Met de rechtstreekse vluchten worden in het eerste jaar 200.000 Israëlische bezoekers verwacht.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team