Zoeken

Hoe Marokko het toerisme vanuit Israël wil bevorderen

27 juli 2021 - 17:40 - Economie

©

Israëlische luchtvaartmaatschappijen zijn begonnen met hun eerste rechtstreekse vluchten tussen Tel Aviv en Marrakech. Het Marokkaans verkeersbureau ONMT en het luchtvaartbedrijf EI Al ondertekenden een overeenkomst om Marokko als bestemming te promoten.

De eerste Israëlische toeristen zijn op zondag 25 juli in Marrakech aangekomen aan boord van vliegtuigen van de Israëlische maatschappijen El Al en Israir. De nieuwe vluchten zijn er gekomen na gesprekken tussen het Nationaal Marokkaans Verkeersbureau en Israëlische toerisme-professionals, aldus een persmededeling van het ONMT. Het bureau heeft zich enorm ingezet voor de opening van deze rechtstreekse luchtverbindingen tussen Marokko en Israël, na de normalisatie van de diplomatieke betrekkingen tussen beide landen.

Lees ook: Eerste vlucht van Israir vandaag in Marrakesh verwacht

De vice-voorzitters van verkoop en marketing van het bedrijf El AI, Israëlische toerisme-professionals en een tiental journalisten en influencers, werden door het ONMT in Marrakech uitgenodigd. De dienst voor toerisme ondertekende daar een overeenkomst met El Al. Daarin werd een kader vastgelegd voor de promotie van de bestemming Marokko via een gezamenlijke marketingcampagne. De gasten blijven in Marokko tot donderdag 29 juli. Op die dag organiseert het ONMT in Marrakech en Essaouira een reeks ontmoetingen tussen Marokkaanse en Israëlische toerismespecialisten. De ontmoetingen hebben tot doel commerciële en mediatieke voordelen te genereren voor Marokko als bestemming.

El Al zal drie vluchten per week aanbieden tussen de Ben Gurion Airport in Tel Aviv en de luchthaven Marrakech Menara. De vluchten worden uitgevoerd met een Boeing 737-900ER, met een capaciteit van 16 passagiers in Business class en 159 in Economy class. Vanaf 10 augustus zal de Israëlische maatschappij ook drie wekelijkse retourvluchten naar de luchthaven Mohammed V in Casablanca aanbieden. Marokko verwacht dat ook nog een derde luchtvaartmaatschappij, Arkia, vanaf september vluchten naar Marokko zal aanbieden.

Lees ook: Coronacrisis vertraagt vluchten Royal Air Maroc naar Israël

De professionals van de sector rekenen op het toerisme uit Israël om overeind te blijven. In totaal komen jaarlijks 50.000 tot 80.000 Israëlische toeristen naar het koninkrijk. Met de verveelvoudiging van de luchtverbindingen tussen de twee landen worden vanaf het eerste jaar 200.000 Israëlische bezoekers verwacht in de verschillende segmenten: familie- of religieus toerisme, vrijetijdstoerisme, zakenreizen en MICE (vergaderingen, incentives, conferenties, tentoonstellingen). De Marokkaanse diaspora in Israël wordt geschat op 800.000 personen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team