Zoeken

Marokko opent luchtruim voor luchtvaartmaatschappij uit Israël

17 juni 2021 - 12:00 - Marokko

©

Op 15 juni hebben 42 luchtvaartmaatschappijen hun activiteiten in Marokko weer hervat. Onder de luchtvaartondernemingen is één Israëlische aanbieder die voor het eerst toetreedt tot de Marokkaanse markt. Dit blijkt uit een aankondiging van de directeur-generaal van het Marokkaans verkeersbureau ONMT, Adel El Fakir.

Tijdens de meest recente editie van de "Tourism Marketing Days", met als thema de hervatting van het luchtverkeer in het koninkrijk, maakte El Fakir bekend dat 42 luchtvaartmaatschappijen vluchten gaan verzorgen tussen Marokko en 43 landen.

Lees ook: Vluchten tussen Marrakech en Tel Aviv vanaf 19 juli

Vanaf 15 juni zijn er ook vier nieuwe luchtvaartmaatschappijen actief in Marokko. Twee van de nieuwkomers zijn Russische maatschappijen (S7 Airlines en Aeroflot), één is Israëlisch en één Afrikaans, meldt persbureau MAP.

Ook liet El Fakir weten dat de totale capaciteit van de burgerluchtvaart tussen 15 juni en 30 september uitkomt op 3,5 miljoen zitplaatsen. Dit is driekwart van de capaciteit die er in 2019 in dezelfde periode beschikbaar was.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team