Zoeken

Marokko: verplichte vaccinatie om grenzen te heropenen?

3 februari 2022 - 11:00 - Marokko

©

Om de resultaten in de strijd tegen de coronapandemie te behouden en snel tot een collectieve immuniteit te komen, zou de Marokkaanse regering haar toevlucht kunnen nemen tot een verplichte vaccinatie om de heropening van de grenzen mogelijk te maken.

Na het netelige besluit om internationale reizen toe te laten vanaf 7 februari, worden de autoriteiten nu geconfronteerd met de uitdaging van collectieve immuniteit, meldt Al Ahdath Al Maghribia. Ze bevinden zich in een situatie waarin ze elke verslechtering van de gezondheidssituatie moeten zien te voorkomen.

Lees ook: Heropening grenzen onder strikte voorwaarden

“Worden alle Marokkanen nu gedwongen om het vaccinatieschema te volgen om het ergste voorkomen?”, vraagt de krant zich af. De heropening van de grenzen houdt namelijk het gevaar in dat het koninkrijk de behaalde gezondheidswinst opnieuw verliest. Alleen een collectieve immuniteit zal het mogelijk maken om het risico te beheersen van een verslechtering van de gezondheidscrisis, aldus het blad.

Lees ook: Marokko: veel terughoudenheid over heropening grenzen

De krant verwijst naar een overleg over de coronamaatregelen die de heropening van de grenzen moeten begeleiden, waarin premier Aziz Akhannouch, minister Abdelouafi Laftit van Binnenlandse Zaken en de leiders van de belangrijkste politieke partijen in het parlement, er in deze context voor zouden kunnen kiezen om vaccinatie te verplichten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team