Zoeken

Heropening grenzen: "Besluit ligt bij Marokko"

9 mei 2022 - 10:20 - Marokko

©

De voorzitter van de prefectuur van Melilla, Eduardo de Castro, verklaarde dat de heropening van de grenzen uitsluitend afhangt van Marokko. Het koninkrijk heeft de noodtoestand tot 31 mei verlengd.

Er waren hardnekkige geruchten dat de grenzen van Sebta en Melilla met Marokko opnieuw zouden worden opengesteld aan het begin van de maand mei, na het einde van de maand Ramadan. Maar nu Marokko de noodtoestand heeft verlengd tot 31 mei, is de heropening van de grenzen onzeker geworden.

Lees ook: Grenzen Spanje-Marokko "deze zomer" weer open

Volgens Eduardo de Castro, voorzitter de prefectuur van Melilla, hangt nu alles van Marokko af. "De bal ligt in het kamp van Marokko", verklaarde hij tegenover de pers. Hij verweet Marokko ook van een gebrek aan transparantie bij het proces van de heropening van de grenzen.

De voorzitter van de autonome stad herinnerde eraan dat er vóór de heropening van de grenzen aan verschillende voorwaarden moet worden voldaan. Zo moet de situatie van de grensarbeiders nog geregeld worden en de instelling van een handelsdouane. Volgens De Castro moet Spanje zich standvastig opstellen tegenover Marokko, zodat de bereikte diplomatieke akkoorden worden nageleefd.

Lees ook: Sebta blij met handhaving sluiting grens met Marokko

De Castro verklaarde verder dat hij niet op de hoogte is van de organisatie van Operatie Marhaba 2022, laat staan met Spaanse en Marokkaanse delegaties.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team