Zoeken

Covid-19: meerderheid Marokkanen tegen inenting kinderen

7 februari 2022 - 12:20 - Marokko

©

54% van de Marokkaanse ouders verzetten zich tegen de door de overheid opgelegde vaccinatie van kinderen onder de 12 jaar, die aan de vooravond van het begin van het schooljaar werd gelanceerd, als onderdeel van de grootschalige vaccinatiecampagne tegen Covid-19.

In augustus 2021 is de overheid begonnen met een vaccinatieprogramma voor kinderen van 12 jaar en ouder. Uit de resultaten van een opiniepeiling die werd uitgevoerd door Sunergy en de krant L’Économiste blijkt dat de kwestie de Marokkanen verdeeld heeft. Op de vraag "Bent u voor of tegen het inenten van kinderen onder de 12 jaar tegen Covid?", antwoordde 54% negatief.

Lees ook: Geen gedwongen vaccinatie van studenten in Kenitra

Met name vrouwen, jongeren onder de 34 jaar en stadsbewoners stonden het vaakst negatief tegenover deze vaccinatie. Daarentegen is "27% van de Marokkanen voor het inenten van kinderen onder de 12 jaar tegen Covid", aldus de enquête.

De autoriteiten waren zich van dit voorbehoud bewust en hebben onmiddellijk bij de ouders aangedrongen hun kinderen naar de dichtstbijzijnde scholen te begeleiden, zodat zij de eerste dosis van het vaccin zouden kunnen ontvangen en zo de gezondheid van hun gezinnen te beschermen.

Lees ook: Marokko: bijna miljoen kinderen gevaccineerd

De regering oordeelt dat de gezondheidsmaatregelen die door de overheid werden genomen, in acht moeten worden genomen om een verslechtering van de epidemiologische situatie te voorkomen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team