Zoeken

Heropening grenzen onder strikte voorwaarden

2 februari 2022 - 16:20 - Marokko

©

Marokko heeft aangekondigd dat zijn grenzen op 7 februari weer open zullen gaan, maar wel onder bepaalde voorwaarden. Professor Said Afif, lid van het Wetenschappelijk en Technisch Comité voor de vaccinatie tegen Covid-19, heeft verduidelijkingen gegeven.

Als genodigde van "L’Info en Face" legde de deskundige uit dat de regels voor deze heropening dezelfde zullen zijn als overal elders. "Vast staat dat een PCR-test 48 uur voor de reis nodig is, naast de volledige vaccinatie van 3 keer," zei hij. Hij wees erop dat dit is goedgekeurd op de laatste vergadering van het Wetenschappelijk en Technisch Comité voor Vaccinatie.

Lees ook: Marokko heropent luchtruim

Met betrekking tot de vaccinatiecampagne beklemtoonde de deskundige dat "de wetenschappers het er thans over eens zijn dat de vaccinatie voor alle personen boven de 18 jaar drie in plaats van twee doses moet bedragen, vier maanden na de datum van de tweede dosis", maar met uitzonderingen voor personen die na twee doses van het vaccin besmet zijn geraakt. Ze moeten wel documenten kunnen tonen waaruit blijkt dat de besmetting niet langer dan een maand geleden heeft plaatsgevonden.

Over de mogelijkheid van verdere voorwaarden voor toegang tot het koninkrijk zei Said Afif: "Symptomen na besmetting met de omikronvariant treden 48 tot 72 uur na besmetting op. Als aan deze twee voorwaarden wordt voldaan, zijn geen isolatie- of andere voorzorgsmaatregelen nodig".

Lees ook: Marokko: zeegrenzen blijven gesloten tot 7 februari

Voorts meldde de deskundige dat de uitbraak in verschillende regio’s, zoals Casablanca-Settat, aanzienlijk is teruggelopen. "Laten we ons leven beteren en verbodsmaatregelen handhaven! Vooral ouderen met een bijkomende ziekte moeten de derde dosis nemen, omdat deze voor 98% bescherming biedt", benadrukte hij.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team