Zoeken

Marokko verijdelde 577 cyberaanvallen op ministeries

10 mei 2022 - 16:20 - Marokko

©

De onderminister voor Defensie kondigde aan dat het Algemeen Directoraat voor de Beveiliging van Informatiesystemen (DGSSI) tot vorig jaar 577 cyberaanvallen op Marokkaanse ministeries en openbare instellingen heeft opgespoord en geneutraliseerd.

Abdellatif Loudiyi, onderminister van Defensie, maakte deze cijfers bekend in zijn antwoord op een schriftelijke vraag in de Kamer van Volksvertegenwoordigers. Deze cijfers tonen aan dat ondanks de vele inlichtingeninspanningen van het DGSSI en de maatregelen om de computersystemen van vitale sectoren te beschermen tegen indringers en hackers met "elektronische" virussen, het gevaar van aanvallen blijft bestaan, meldt het dagblad Al Akhbar.

Lees ook: Algerije voert virtuele oorlog tegen Marokko

De bewindsman stelde tevens dat het DGSSI alles in de gaten houdt en de nodige technische steun verleent aan de departementen die door dergelijke aanvallen getroffen worden. Het voert ook regelmatig veiligheidscontroles en -analyses uit van de computersystemen van ministeries en andere strategische instellingen, om na te gaan of ze bestand zijn tegen cyberaanvallen.

Lees ook: Cybercriminaliteit is een constante bedreiging voor Marokko

Deze taak wordt vervuld door een door het DGSSI opgerichte waarnemingscentrum. Het centrum geeft ook advies over kwetsbaarheden in de beveiliging als er nieuwe bedreigingen opduiken. Al Akhbar meldt dat het centrum in 2021, 621 veiligheidsalarmen meldde, waaronder 188 kritieke veiligheidsalarmen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team