Zoeken

Algerije voert virtuele oorlog tegen Marokko

20 april 2022 - 09:00 - Wereld

©

Duizenden valse Algerijnse accounts, naar verluidt gefinancierd door het Algerijnse regime, voeren een digitale oorlog tegen Marokko. Dat blijkt uit een rapport van het sociale netwerk Facebook.

De virtuele oorlog tegen Marokko neemt toe. Uit een rapport van Facebook blijkt dat valse accounts worden aangemaakt onder vrouwelijke namen, die informatie verspreiden die Marokko vijandig gezind is, met als doel het imago en de belangen van het koninkrijk te schaden. Deze accounts worden aangemaakt en beheerd in Algerije, maar ze worden gecreëerd onder Marokkaanse identiteiten, meldt het dagblad Al Ahdath Al Maghribia.

Lees ook: Algerije beschuldigt Marokko van online intimidatie

Op basis van deze bevindingen heeft Facebook meer dan 130 accounts en 35 Facebookpagina’s gesloten. Het Algerijnse regime zou de geldschieter zijn van de beheerders van deze accounts, aan wie het geld overmaakt om een digitale oorlog te voeren tegen Marokko. Dezelfde oorlog wordt ook gevoerd op Instagram.

Lees ook: Crisis Marokko-Algerije: Algiers koopt elektronisch oorlogssysteem

In totaal voeren 11.000 nepaccounts op Facebook een virtuele oorlog tegen het koninkrijk. Volgens het rapport financieren Algerijnse beleidsmakers tot 5500 dollar voor advertenties op zowel Facebook als Instagram.

Bladna.nl