Zoeken

"Wormen in tajine" op agenda Marokkaans parlement

17 mei 2022 - 09:40 - Marokko

©

Naar aanleiding van het incident waarbij er wormen werden gevonden in een tajine in een restaurant bij de watervallen van Ouzoud in de regio Azilal, heeft de parlementaire fractie van de Volksbeweging (MP) vragen gesteld aan de minister van Binnenlandse Zaken. De fractie wil weten welke maatregelen er worden getroffen met betrekking tot de sanitaire en hygiënische controle van gelegenheden waar maaltijden tegen betaling worden geserveerd.

Het incident "schaadt de reputatie van het Marokkaanse toerisme, dat de afgelopen twee jaar reeds harde klappen kreeg te verwerken omwille van de lockdowns", merkt MP-parlementslid Mohamed Ouzzine op. Hij stelde de minister van Binnenlandse Zaken een schriftelijke vraag voor informatie over de procedures en de preventieve maatregelen die zijn afdeling neemt om de controle op producten die in restaurants en fastfoodzaken worden aangeboden te verscherpen en zo de gezondheid en veiligheid van de consument te beschermen.

Lees ook: Restaurant gesloten na vreemde ontdekking in Marokko

Naarmate de zomer nadert, groeit het binnen- en buitenlandse toerisme en neemt de vraag naar restaurants toe. Dat brengt volgens de dringende kwestie aan de orde van preventie en controle, ter voorkoming van voedselvergiftiging, aldus de politicus.

Lees ook: Honderden ingevoerde pizza’s vernietigd in Marokko

Naar aanleiding van de klacht van het echtpaar dat wormen aantrof in een tajine, heeft de Koninklijke Gendarmerie van de regio Azilal, het restaurant gesloten na een inspectie, wegens ernstige inbreuken op de gezondheidsvoorschriften. De eigenaar van het restaurant zal volgende week voor de procureur des Konings worden gebracht en in vrijheid worden vervolgd, meldt Alyaoum24.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team