Zoeken

Militaire industrie: Marokko gaat nieuwe partnerschappen aan

16 april 2022 - 18:20 - Marokko

©

Marokko probeert zijn militaire industrie te ontwikkelen. Daartoe hebben het koninkrijk, de Belgische lucht- en ruimtevaartgroep Blueberry (Sabca en Sabena Aerospace) en de Amerikaanse groep Lockheed Martin de handen ineengeslagen en de Marokkaanse joint venture Maintenance Aero Maroc (MAM) opgericht.

Het FAR-Maroc Forum, dat zich baseert op een verklaring van de Belgische groep, meldt dat Marokko samen met de Blueberry Group (Sabca en Sabena Aerospace) en de Amerikaanse defensiegigant Lockheed Martin, een strategisch partnerschap heeft gesloten in aanwezigheid van Abdellatif Loudiyi, onderminister van Defensie, om de joint venture Maintenance Aero Maroc (MAM) in het koninkrijk op te richten. Dankzij dit partnerschap zal op de luchthaven van Benslimane een ultramodern onderhouds-, reparatie-, revisie- en upgrade-centrum van 15.000 m² voor militaire vliegtuigen en helikopters worden gebouwd. Het zal door Maintenance Aero Maroc (MAM) worden geëxploiteerd.

Lees ook: Marokko gaat eigen militaire industrie opzetten

Dit strategische partnerschap is bedoeld om de internationale ontplooiing van de Belgische groep te stimuleren en tegelijkertijd de Koninklijke Luchtmacht (FRA) te ondersteunen in haar behoefte aan operationele paraatheid. Ook worden er hightech banen en technische capaciteit naar het koninkrijk gebracht. "Wij zijn er zeer trots op dat wij dit nieuwe partnerschap met het koninkrijk Marokko en Lockheed Martin kunnen starten om hoogwaardige ondersteunende diensten te leveren aan de Marokkaanse luchtmacht en binnenkort ook aan andere klanten in de regio. Het verheugt ons zeer dat MAM tot ons internationale netwerk van maintenance solutions toetreedt, wat mogelijkheden biedt om nieuwe expertise op andere vlakken te verwerven", aldus Stéphane Burton, CEO van Blueberry group.

Lees ook: Israël gaat investeren in Marokkaanse wapenindustrie

"Deze belangrijke nieuwe samenwerking is het resultaat van jarenlange beoordelingen en overleg die ervoor zullen zorgen dat het koninkrijk Marokko de best mogelijke industriële voorzieningen, uitrusting, opleiding en certificatie krijgt om aan de behoeften van de Koninklijke Marokkaanse Luchtmacht en andere internationale klanten te voldoen," aldus Danya Trent, vice-president van Lockheed Martin voor het F-16 programma.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team