Zoeken

Tanger installeert 300 bewakingscamera’s

12 mei 2022 - 17:40 - Marokko

©

In Tanger zijn verschillende instellingen van plan het veiligheidssysteem van de stad te versterken. Om dat te kunnen doen zal worden geïnvesteerd in de versterking van het netwerk voor videobewaking, door de installatie van nieuwe camera’s.

De prefectuur van Tanger, de politieprefectuur, de stedelijke gemeente en het agentschap voor economische en sociale ontwikkeling, willen de veiligheid van de stad aan de Straat van Gibraltar versterken. Daarvoor werd een budget vrijgemaakt van 2 miljoen dirham voor de renovatie en de installatie van 300 nieuwe bewakingscamera’s, in het kader van een partnerschapsovereenkomst tussen de verschillende belanghebbenden.

Lees ook: Nieuw bewakingssysteem aan grens Melilla met Marokko

In totaal zullen er 76 nieuwe camera’s worden geïnstalleerd in de gebieden die grenzen aan het hoofdbureau van politie en zullen meer dan 200 andere eenheden verdeeld moeten worden over 30 afgebakende openbare ruimten, meldt het Arabischtalige dagblad Al Akhbar. De autoriteiten van Tanger zijn ook van plan om een glasvezelnetwerk en andere infrastructuur te installeren, die van belang zijn voor een goede werking van de camera’s.

Lees ook: Casablanca: smile, je wordt gefilmd!

De installatie van de nieuwe camera’s moet niet alleen bijdragen tot de veiligheid van burgers en het beheer van het verkeer in de stad, maar zal de veiligheidsdiensten ook in staat stellen om de misdaad doeltreffender te bestrijden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team