Zoeken

Marokko vereenvoudigt administratieve procedures

29 juni 2023 - 17:00 - Marokko

©

De overheid is van plan om in de nabije toekomst zo’n 2500 procedures te vereenvoudigen en te digitaliseren. Dit vertelde minister Ghita Mezzour voor Digitale Transitie en Bestuurlijke Vernieuwing aan de Tweede Kamer.

De strategie maakt deel uit van het e-overheidsproject. Er is een stappenplan opgesteld waarbij verschillende belangrijke partners betrokken zijn, waaronder de ministeries van Binnenlandse Zaken, Justitie, Industrie en Handel, en Economische Zaken en Financiën.

Lees ook: Marokko: nationaal huwelijksregister binnenkort beschikbaar

Burgers kunnen nu al profiteren van een aantal digitale diensten, waardoor ze toegang krijgen tot verschillende documenten zonder te hoeven reizen, zoals met name strafregisters, geboorteakten en eigendomsbewijzen. Veel Marokkanen zijn nog niet bekend met dit digitaliseringsproces, maar het breidt zich steeds verder uit. Het doel is om de digitale diensten verder te versterken en het bestaan ervan onder de bevolking te bevorderen.

Lees ook: Marokko schaft 22 administratieve documenten af

"Digitale technologie wordt gezien als een echte hefboom voor verandering en ontwikkeling, en krijgt daarom bijzondere aandacht op het hoogste regeringsniveau. De Koninklijke Richtlijnen hebben immers herhaaldelijk de noodzaak benadrukt om van de digitale transitie de katalysator te maken voor een structurerende, impactvolle transformatie om de ontwikkeling van het land een nieuwe impuls te geven", aldus de minister.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team