Zoeken

Marokko: nationaal huwelijksregister binnenkort beschikbaar

4 januari 2023 - 17:00 - Marokko

©

Over enkele dagen zal het Marokkaanse ministerie van Justitie het nationale huwelijksregister lanceren om een einde te maken aan inbreuken op dit gebied.

Volgens het dagblad Al Ahdath Al Maghribia zal de lancering van het nationale huwelijksregister worden gevolgd door de digitalisering van huwelijksakten. De regering wil met dit register fraude over de burgerlijke staat bestrijden. Minister Abdellatif Ouahbi van Justitie benadrukte in het parlement dat dit register ook "een einde zal maken aan de disfuncties in de toepassing van het familierecht".

Lees ook: Hoe Marokko een einde wil maken aan kindhuwelijken

Om het register op te stellen is een speciale afdeling opgericht met 250 ambtenaren. Het register zal naar verwachting vóór eind januari beschikbaar zijn. Het moet "de persoonlijke informatie van gehuwde personen bevatten en zal het mogelijk maken om snel inzicht te krijgen in de gezinssituatie van elke persoon".

Lees ook: Voorhuwelijkse opleiding voor koppels in Marokko

Het register maakt het ook mogelijk het materiële vermogen van het echtpaar te kennen. Dit zou een einde kunnen maken aan de eindeloze conflicten in de rechtbanken over de verdeling van eigendommen in echtscheidingszaken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team