Zoeken

Marokko schaft 22 administratieve documenten af

3 juli 2022 - 10:20 - Marokko

©

Marokko is bezig met de vereenvoudiging van procedures en administratieve formaliteiten bij plaatselijke overheden. In het kader daarvan heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken besloten een twintigtal documenten te schrappen, die niet meer in overeenstemming zijn met de wet terzake.

De afschaffing van de documenten moet de dienstverlening vereenvoudigen voor de gebruikers, zei minister Abdelouafi Laftit van Binnenlandse Zaken dinsdag in het parlement. Deze omvatten de legalisering van handtekeningen, gecertificeerde afschriften en certificaten van celibaat of huwelijk, meldt Al Akhbar.

Lees ook: Nasser Bourita wil leven wereld-Marokkanen vereenvoudigen

De maatregel is genomen ter uitvoering van wet 55-19 betreffende de vereenvoudiging van administratieve procedures, die in september 2020 is afgekondigd, benadrukte de minister. Daarnaast heeft de afdeling de dienstverlening ook gedigitaliseerd. Het doel is een vereenvoudiging en een verbetering van de toegang tot overheidsdiensten voor burgers en andere gebruikers.

Lees ook: Marokko moderniseert burgerlijke stand

Wat de hervormingen binnen het ministerie betreft, zei de minister dat er geleidelijk aan maatregelen worden genomen om ervoor te zorgen dat de diensten van het ministerie worden betrokken bij de vereenvoudiging en de digitalisering van de administratieve procedures. Als voorbeeld noemde hij de uitrusting van de nationale promotiesector met een nauwkeurig computersysteem, voor het toezicht op de uitvoering van zijn programma’s.

Bladna.nl