Zoeken

Marokko zet eerste stappen voor vaccinatieplan

14 november 2020 - 10:20 - Marokko

©

In Marokko zijn de eerste stappen gezet voor de grootschalige voorlichtingscampagne van het vaccin tegen het coronavirus. De bedoeling is dat de komende weken 5 miljoen mensen worden ingeënt.

De directeur van het universiteitslaboratorium in Rabat Azedinne Ibrahimi legt aan persdienst MAP uit hoe de fases zullen verlopen. In de eerste fase krijgen gezondheidswerkers en werknemers van de nationale veiligheidsdiensten voorrang op het vaccin. Zij zijn namelijk het meest betrokken in hun werk met het coronavirus. In de tweede fase krijgen ouderen en chronische zieken het vaccin. Het toedienen van het vaccin gebeurt in twee doses.

Volgens Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) is het belangrijk dat er een groot draagvlak is voor het vaccin tegen het coronavirus. Alleen dan heeft een vaccin effect. Ibrahimi hoopt daarom dan ook dat Marokkanen zich ervan bewust zijn dat het belangrijk is om hier aan deel te nemen.

Ook dringt Ibrahimi er bij de Marokkanen op aan om de griepprik te halen. Een paar weken geleden werd er nog bericht dat er dit jaar veel minder griepvaccins zijn in Marokko. Ook zijn de prijzen voor het griepvaccin omhooggegaan.

Deze week gaf Koning Mohamed VI instructies voor een grootschalig vaccinatieplan. De vaccinaties tegen het coronavirus moeten al over een paar weken toegediend worden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team