Zoeken

Koning Mohammed VI kondigt grootschalig vaccinatieplan aan

10 november 2020 - 18:20 - Marokko

©

Tijdens een werkbespreking heeft Koning Mohammed VI zijn akkoord gegeven voor een grootschalig vaccinatieprogramma tegen het coronavirus. Over een paar weken zal een deel van de Marokkaanse burgers zijn eerste vaccin toegediend krijgen.

Binnen enkele weken start er in Marokko een grootschalig vaccinatieprogramma tegen het coronavirus. De Marokkaanse overheid ziet het vaccin als een middel om het virus tegen te gaan. In een persverklaring geeft de regering aan dat de resultaten van de klinische onderzoeken veelbelovend zijn en dat "de veiligheid en werkzaamheid van het vaccin zijn bewezen."

Het vaccin tegen het coronavirus zal zijn voor mensen boven de 18 jaar. Zorgpersoneel, veiligheidsdiensten, ouderen en zieken krijgen voorrang op het vaccin. Daarna zal de rest van de bevolking gevaccineerd worden. Het toedienen van het vaccin zal in twee stappen gebeuren.

De Koning gaf gisteren toestemming om een grootschalig campagne te lanceren. Verder gaf Mohammed VI instructies om de operatie goed voor te bereiden op verschillende vlakken, zoals gezondheid en logistiek. Ook moet het vaccin makkelijk toegankelijk zijn. Op de lange termijn moeten de vaccins beschikbaar worden voor een groot deel van de Marokkaanse bevolking.

Alle betrokken organisaties worden voor de komende weken gemobiliseerd. Zij zullen ondersteund worden door het Marokkaans leger.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team