Zoeken

Marokkaans parlementslid roept op om coronavaccin te nemen

9 december 2020 - 23:00 - Marokko

©

Over een paar dagen beginnen de vaccinaties tegen het coronavirus in Marokko. Op de vraag van ongeruste Marokkaanse burgers over het effect van het vaccin komt geen antwoord. Maar politicus en arts Mustapha Chennaoui van de politieke partij FGD roept parlementariërs en ambtenaren op om het goede voorbeeld aan burgers te geven en zich te laten inenten.

Chennaoui doet de oproep op zijn Facebook-pagina en geeft zijn mening over het aankomende vaccinatieprogramma. "We moeten consequent zijn in onze posities, acties en handelingen en met onze woorden. We moeten overgaan tot actie om onze woorden te ondersteunen als we dat verwachten van anderen," schrijft hij. Ook benadrukt hij dat het belangrijk is dat mensen het vaccin tegen het coronavirus gaan nemen.

Hij geeft aan dat hij niet gelooft dat de Marokkaanse overheid de zorgverleners, veiligheidsdiensten en werknemers in het onderwijs in gevaar wil brengen door ze een vaccins te geven bij wijze van experiment. Hij zegt begrip te hebben voor mensen die over het vaccin gereserveerd en angstig zijn en burgers die meer willen weten over de veiligheid van het vaccin.

Chennaoui die naast parlementslid ook arts is, meldt dat alleen een vaccin kan helpen tegen het coronavirus. Volgens hem zullen hierdoor bepaalde virussen geëlimineerd worden en de verspreiding ervan verminderd worden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team