Zoeken

Nog autorisatie nodig voor vaccin in Marokko

14 december 2020 - 21:40 - Marokko

©

Nog een paar dagen te gaan en dan zal Marokko de eerste doses van het Chinees coronavirus-vaccin ontvangen. Directeur van het directoraat Geneesmiddelen en Farmacie van het ministerie van Volksgezondheid, Bouchra Madah, staat achter de keuze van het koninkrijk om voor dit vaccin te kiezen. Volgens haar voldoet het vaccin aan alle internationale voorwaarden, zoals veiligheid, kwaliteit en werkzaamheid.

Het gekozen vaccin zit in de laatste fase van aanpassingen en autorisatie. Het vaccin is gemaakt door het Chinese laboratorium Sinopharm, die in een recordtijd een vaccin heeft ontwikkeld tegen het coronavirus.

Het laboratorium zou de stam van het virus vrij snel hebben ontdekt, waardoor het mogelijk was om een vaccin te creëren. Wereldorganisatie WHO zou gebruik hebben gemaakt van deze database, aldus Madah in een interview met Al Ahdath Al Maghribia. Volgens haar heeft het vaccin in verschillende toonaangevende wetenschappelijke tijdschriften gestaan.

Vermeld moet worden dat geen enkele van de vaccins die het koninkrijk heeft besteld, geregistreerd staan bij de directie van Medicijnen en Farmacie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team