Zoeken

Marokkaanse media bejubelen vaccinatieplan van Koning Mohammed VI

16 november 2020 - 15:40 - Marokko

©

Koning Mohamed VI kondigde vorige week aan dat er over een paar weken een grootschalig vaccinatieplan wordt gestart. De nationale media in Marokko reageren positief op het koninklijk besluit.

In Al Ahdath Al Maghribia kopt de krant met "Coronavirus-vaccin: hoop". Volgens de krant waakt de Koning over de gezondheid van alle Marokkanen. Mohammed VI gaf aan dat gezondheidswerkers klaar moeten staan. Volgens de krant is het effect van het vaccin geschat op 90 procent.

Assabah opent de krant met de titel "Een koninklijk vaccinatiestrategie". Deze krant meldt dat de beslissing is genomen op advies van het nationaal wetenschappelijk comité. De snelle stijging van het aantal mensen met het coronavirus zou de reden zijn van het besluit.

Akhbar Al Yaoum meldt dat de laatste klinische onderzoeken in de derde fase zitten. De resultaten zijn volgens de krant veelbelovend. Al Massae zegt dat zorgpersoneel, mensen in het onderwijs en veiligheidsdiensten voorrang krijgen op het vaccin. Al Akhbar meldt dat Marokko door de directe betrokkenheid van de Koning een groot aantal vaccins krijgt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team