Zoeken

Marokko hoopt in april op terugkeer "normaal leven"

23 november 2020 - 09:40 - Marokko

©

Marokko hoopt dat het "normale leven" van vóór het coronavirus, in april 2021 terugkeert. Met het vaccinatieplan dat de komende drie maanden wordt ingezet, zou dit in theorie moeten kunnen.

Halverwege december wil Marokko starten met een grootschalig vaccinatiecampagne. Koning Mohammed VI heeft de plannen recent nog aangekondigd. Het vaccin is bedoeld voor mensen boven de 18 jaar, dat zou dan ongeveer om 25 miljoen mensen gaan. Chronische zieken krijgen voorrang. Het vaccin dat Marokko beschikbaar gaat stellen is van de Chinese Sinopharm. Verder heeft het koninkrijk een contract gesloten met AstraZeneca.

De bedoeling is dat halverwege december een eerste lichting burgers de eerste injectie van het vaccin krijgt. De tweede injectie zal midden januari toegediend worden. Website Medias24 meldt dat na 28 dagen het effect van het vaccin het meest optimaal is.

Als de grootschalige operatie lukt, zou het kunnen betekenen dat Marokko in april weer deels terug kan naar een leven van voor het coronavirus. Het vaccin zou het risico om besmet te worden met het coronavirus sterk beperken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team