Zoeken

Marokko: toerisme-professionals willen opening grenzen

29 oktober 2020 - 14:20 - Marokko

©

De directeur van de "Hivernage collection"-groep, Ahmed Bennani, lichtte in een interview toe hoe het herstel van de toeristische sector er uit zou kunnen zien. Hij sprak onder meer over de impact van de gezondheidscrisis, het programmacontract 2020-2022 om de toeristische sector nieuw leven in te blazen en het openstellen van de grenzen.

De gezondheidscrisis heeft volgens Ahmed Bennani een ongekende crisis veroorzaakt in de hele toeristische sector. Toeristische professionals liepen heel het hoogseizoen van de lente van 2020 mis, alle activiteiten werden vanaf half maart opgeschort. Bovendien kampt het lokale toerisme met reisbeperkingen. Uit zijn analyse blijkt dat 2020 een chaotisch jaar is geweest voor de toeristische branche.

Geïnterviewd door L’Observateur du Maroc, zegt Bennani dat de overheid niet genoeg heeft gedaan voor het herstel van de sector. Toerisme-professionals hebben dan ook samen besloten dat er geen opstart kan plaatsvinden zonder de opening van de grenzen en de hervatting van de lijnvluchten, om de komst van partners en toeristen te faciliteren. Zonder toegang tot het grondgebied heeft het geen zin om opnieuw toeristische activiteiten aan te bieden. Verder betreurde hij het feit dat het Marokkaans Verkeersbureau (ONMT), zeven maanden lang niet actief is geweest. Daardoor werden partners niet geïnformeerd over de versoepelingsmaatregelen die het land weer open stelden voor toeristen en over de mogelijkheid voor hotelreserveringen. Hij vindt de communicatiecampagne van het ONMT niet goed genoeg met betrekking tot de huidige uitdagingen.

Verder is hij van mening dat het programmacontract 2020-2022 om de toeristische sector nieuw leven in te blazen, vooral gebruikt moet worden voor het behoud van banen, omdat de huidige staatssteun ontoereikend is om die overeind te houden. Hij betreurt de ingewikkelde procedures voor de toegang tot financiering voor hotels en hoopt op een snelle opening van de grenzen om het eerste kwartaal van 2021 te kunnen redden. Bennani stelde ook voor om antigeen testen ter beschikking te stellen in de luchthavens, om de aankomst en de verplaatsing van toeristen makkelijker te maken.

De directeur denkt op basis van prognoses dat het toerisme in 2023 opnieuw stabiel zal zijn, anderen denken dat dit pas in 2022 of zelfs 2025 het geval zal zijn. Er moeten volgens hem passende oplossingen worden gevonden voor de sector. Zo slaagde Turkije er bijvoorbeeld in om zijn grenzen te openen en behalen ze ondertussen een bezettingsgraad van bijna 40%.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team