Zoeken

"Marokko is een veilige bestemming"

10 februari 2021 - 12:00 - Marokko

©

De directeur van het Marokkaans verkeersbureau ONMT in Spanje, Mohamed Sofi, pleit voor een nauwe samenwerking tussen Spanje en Marokko om de toeristische sector in beide landen er weer bovenop te helpen.

In een interview met de website Gacetadel Turismo, zegt Sofi dat Marokko het ontmoetingspunt is tussen Europa en Afrika en "momenteel de nummer één bestemming voor Spaanse reizigers buiten Europa". In 2019 bezochten 2,2 miljoen Spaanse toeristen het koninkrijk, een groei van meer dan 6% van het aantal in 2018. Van de 13 miljoen toeristen die Marokko in 2019 hebben bezocht was 17% afkomstig uit Spanje.

Door de uitbraak van het coronavirus heeft de toeristische sector in beide landen het zwaar te verduren gehad. Sofi wijst op het contract dat Spanje en Marokko op 3 augustus 2020 hebben gesloten om het herstel van het toerisme aan beide kanten van de Middellandse Zee te ondersteunen en te versnellen. Hiermee moet het toerisme in Spanje en Marokko een duurzame verandering ondergaan tussen 2020 en 2022.

Volgens de directeur van het ONMT in Spanje is Marokko door de eisen die het stelt aan toeristen die het land willen bezoeken, in deze tijden van coronapandemie, een "veilige bestemming." Door van iedereen die zonder visum naar het koninkrijk mag reizen een negatieve PCR-test die niet ouder is dan 72 uur te verlangen, wordt volgens Sofi de veiligheid van de toeristen en de Marokkaanse bevolking gegarandeerd. Ook de strikte controle van mensen die binnen Marokko naar andere steden willen reizen, maken het volgens hem mogelijk om zelfs tijdens de noodtoestand veilig te kunnen reizen.

Sofi is positief over de vooruitzichten voor zowel het Marokkaanse als het Spaanse toerisme. "Marokko is een internationale bestemming dichtbij Spanje. We zien een geleidelijke terugkeer van het Spaanse toerisme, met een toename van verzoeken om informatie die bij onze kantoren binnenkomen", zegt Sofi. Volgens hem is het ook een goede zaak dat de luchtvaartmaatschappijen Iberia, Royal Air Maroc, Air Arabia, Ryanair en Vueling hun vluchten tussen beide landen hebben hervat. Tussen de lente en de zomer zullen er weer meer maatschappijen zoals Binter en Air Europa, vluchten uit gaan voeren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team