Zoeken

Marokko presenteert routekaart om toerisme nieuw leven in te blazen

16 oktober 2020 - 09:00 - Marokko

©

Het Nationaal Marokkaans Verkeersbureau (ONMT), presenteerde dinsdag een routekaart voor de hervatting van het toerisme in Marokko tijdens een webinar in Londen.

Een vijftigtal vertegenwoordigers van Britse en internationale touroperatoren, luchtvaartmaatschappijen, het nationale bedrijf voor de exploitatie van de vliegvelden ONDA, de nationale confederatie voor toerisme CNT en het Ministerie van Toerisme namen deel aan dit webinar met als thema "Morocco’s roadmap to recovery".

Het was een initiatief van de ONMT-delegatie in Londen om de gezondheidsmaatregelen te bespreken die Marokko heeft genomen om de toeristische sector te helpen. Het was ook de gelegenheid om de verschillende mogelijkheden voor partnerschappen te bespreken met het oog op de heropening van de bestemming Marokko.

Directeur-generaal van de ONMT, Adel El Fakir, maakte de "robuuste gezondheidsprotocollen" bekend die Marokko overal heeft ingevoerd om de veiligheid van toeristen te garanderen en in het bijzonder op luchthavens, in hotels, restaurants en op andere publieke plaatsen, schrijft Challenge.

Jamal Kilito, de afgevaardigde van het ONMT voor het Verenigd Koninkrijk en Ierland, sprak over hun rol bij de financiële en logistieke ondersteuning van touroperatoren bij repatriëringsvluchten, en voor de bevordering van intern toerisme tijdens de lockdown in Marokko. Het herstel van de toeristische sector voor de Britse markt is opgesplitst in twee delen. De eerste is voor de periode na de lockdown en de tweede is voor na de coronapandemie.

"Marokko heeft zijn positie als volwassen en gevestigde bestemming op de Britse markt bekrachtigd met meer dan een half miljoen aankomsten in het Verenigd Koninkrijk in 2019", zei Adel Fakir. Hij benadrukte ook dat "Marokko nu meer dan ooit vastbesloten is deze plaats te behouden en het doel te realiseren van voor de coronacrisis: Marokko te positioneren als één van de favoriete bestemmingen voor Britten."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team