Zoeken

Marrakech: opluchting in de toeristische sector

8 november 2020 - 13:00 - Economie

©

De hervatting van de toeristische activiteiten in Marrakesh na een stop van enkele maanden, lijkt de toeristische professionals en de lokale bevolking gerust te stellen.

Als gevolg van het coronavirus is de toeristische sector nu reeds verschillende maanden inactief. In een verklaring aan MAP zegt toeristisch ondernemer Soumia Samba, dat de terugkeer van toeristen en de hervatting van hotelactiviteiten een bron van hoop zijn voor de hele sector. "De kansen die dit biedt zijn een sterk signaal en maken nu ook een diepgaande en betrokken reflectie mogelijk over de veerkracht van deze sector, die een strategische en groeiende rol speelt als hefboom voor ontwikkeling in het land", voegt ze eraan toe.

Soumia Samba benadrukt dat er een dringende behoefte is naar "een reflectie over een ​​efficiëntere, meer inclusieve en duurzame reis- en horeca-industrie". Voor de zakenvrouw die al jaren in het buitenland woont, behoort de toekomst aan hen toe die "beseffen hoeveel geluk ze hebben om zich in Marokko te bevinden".

Abdelaziz Rghioui, directeur van het Centrum voor opleiding en kwalificatie in de ambachtelijke beroepen van Marrakech, betoogt van zijn kant dat de hervatting van het toerisme de ambachtelijke sector nieuw leven heeft ingeblazen. "Deze sector is na de landbouw de tweede sterke economische motor van de regio Marrakech-Safi". Volgens de voormalig regionale directeur voor de ambachten worstelt de sector, die van redelijk vitaal belang is voor de nationale economie, met problemen.

Fatiha El Jazouli, voorzitter van de landbouwcoöperatie voor vrouwen "Amasnighrem", zegt dat de sluiting van hotels een sterke impact heeft gehad op de verkoop van landbouwproducten van coöperaties. Deze vormen een belangrijke bron van inkomsten voor veel gezinnen, vooral in achtergestelde plattelandsgebieden. Sinds de opleving van het toerisme plaatsen klanten tot grote vreugde van de landbouwers regelmatig bestellingen voor groenten en fruit.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team