Zoeken

Dakhla moet toeristische trekpleister aan zee worden

8 december 2020 - 10:20 - Marokko

©

Het Marokkaans verkeersbureau ONMT wil de regio Dakhla-Oued Eddahab ontwikkelen tot een toeristische kustplaats met wereldwijde bekendheid. Het bezoek van een delegatie van het ONMT aan Dakhla is het startpunt van een rondreis door alle twaalf regio’s van het land.

Tijdens hun bezoek hebben de leden van de ONMT-raad in de regio Dakhla-Oued Eddahab, in samenwerking met lokale operatoren, een strategisch herstelplan en marketing- en verkoopmechanismen ontwikkeld. Ook staan er bezoeken aan verschillende te ontwikkelen toeristische plaatsen op het programma om daar te vergaderen met leden van de Regionale Raad voor Toerisme. Het ONMT wil met deze rondreis in gesprek gaan met lokale professionals en samen met hen zorgen voor een duurzaam herstel van het toerisme in hun regio.

Om meer buitenlandse toeristen naar de regio te trekken is het de bedoeling dat er een internationale luchtverbinding komt waardoor er twee keer per week kan worden gevlogen op een grote Europese hoofdstad. Volgens het ONMT moet de regio in het buitenland gepromoot worden als een gebied met een eigen identiteit en moeten de vele kustplaatsen die de regio heeft in de etalage worden gezet. De belangrijkste markten in Europa voor de regio liggen in Frankrijk, Duitsland en Spanje.

Om deze doelen te verwezenlijken wil het ONMT inzetten op het gebruik van digitale middelen om zoveel mogelijk toeristen in Marokko en Europa kennis te laten maken met alles wat de regio Dakhla-Oued Eddahab te bieden heeft. De algemeen directeur van het ONMT, Adel El Fakir, zegt dat Dakhla nu vooral een erkende bestemming is voor kitesurfen. "Het doel op middellange en lange termijn is om Dakhla om te vormen tot een sterk merk en een belangrijke bestemming aan zee die internationaal wordt erkend", zegt El Fakir.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team