Zoeken

Toerisme: imago Marokko blijft positief

9 november 2020 - 14:20 - Marokko

©

Ondanks de internationale gezondheidscrisis die wordt veroorzaakt door het coronavirus blijft het algemene beeld van Marokko als toeristische bestemming "positief". Dit blijkt na het evenement "Tourism Marketing Days".

Tijdens dit evenement kwamen verschillende belanghebbenden in de toerismesector samen met een gemeenschappelijk doel: de basis leggen voor een geleidelijk en duurzaam herstel van het toerisme. Uit een onderzoek dat afgelopen juni is uitgevoerd op initiatief van het Marokkaanse Verkeersbureau (ONMT) blijkt dat Marokko ondanks de coronapandemie een gunstige bestemming blijft.

Rijkdom, authenticiteit, veiligheid, vrijgevigheid en diversiteit worden genoemd als aspecten die toeristen het meest waarderen in Marokko. De populairste bestemmingen zijn volgens het onderzoek Chefchaouen, Marrakesh en de woestijn.

De directeur-generaal van de ONMT, Adel El Fakir, zegt dat het nodig is om "te handelen met de weinige mogelijkheden die ons ter beschikking staan." Hij is van mening dat de sector het zich niet kan veroorloven om te wachten op een verbetering van de gezondheidssituatie en dat er nu actie moet worden ondernomen om te zorgen voor een herstel van het toerisme in Marokko.

De voorzitter van de Toerismeraad van Marrakech, Hamid Bentahar, benadrukte dat het herstel van het toerisme voor 50% afhankelijk is van de hervatting van het luchtverkeer en de opheffing van de beperkingen op het verkeer tussen steden. De minister van Toerisme, Nadia Fettah Alaoui, stelt dat er nog steeds wordt nagedacht "over het hoe we voor herstel kunnen zorgen, maar wel in de context van de huidige gezondheidssituatie."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team