Zoeken

Marokko plant aanschaf 36 Bell-412 EPI-helikopters

29 november 2021 - 18:20 - Marokko

©

Marokko is van plan 36 veelzijdige Bell-412 EPI-helikopters aan te schaffen van het Amerikaanse bedrijf Bell Textron Inc. Deze toestellen van de nieuwste generatie moeten de helikoptervloot van de Royal Armede Forces versterken.

Marokko is van plan om zij luchtmacht te versterken en te moderniseren met de aankoop van 36 multifunctionele helikopters. Deze aanwinsten zijn bedoeld om de reeds "verouderde" vloot van het Marokkaans leger te vernieuwen, aldus de Spaanse website Defensa, gespecialiseerd in militaire aangelegenheden.

Lees ook: Marokko koopt Barak 8 grond-luchtraket van Israël

Aanvankelijk zullen 24 Bell-412 EPI helikopters worden besteld bij het Amerikaanse bedrijf Bell Textron Inc. Later kunnen er nog eens 12 worden besteld, in totaal gaat het om 36 stuks. De Bell-412 EPI helikopter is "een verbeterde en moderne versie van de Bell-212, aangedreven door twee Pratt & Whitney PT6T-9 Twin-Pac motoren, die 15% meer vermogen leveren dan de standaard Bell-412 motor," aldus dezelfde bron.

Lees ook: Marokko koopt vier Amerikaanse G550-vliegtuigen

De eerste bestelling van 24 helikopters zal de verouderde Bell-205, Bell-206 en Bell-212 helikopters vervangen, die worden uitgefaseerd, zo voegt de Spaanse media eraan toe. De nieuwste generatie Bell-412 helikopters hebben een volledig geïntegreerd Bell Basix Pro systeem met digitale displays, evenals digitale kaarten met hoge resolutie, elektronische kaarten en nabijheidsborden, een ADS-B transponder en optionele HTAWS en XM satellietverbindingen.

Marokko heeft momenteel twee Bell 412 EPI-helikopters bestemd voor de marine, meldt het medium. De aangekochte exemplaren worden nog getest in de Verenigde Staten. Volgend jaar worden ze in gebruik genomen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team