Zoeken

Marokko ontvangt eerste H135-helikopters

31 mei 2023 - 23:00 - Marokko

©

Marokko zal binnenkort zijn luchtmacht voorzien van vijf H135-helikopters, die de AB206 zullen vervangen voor het opleiden van piloten in transport-, zoek- en reddingsmissies.

Foto’s van de vijf H135-helikopters werden genomen bij het Manching Airbus Center op de luchthaven van Ingolstadt in Duitsland. De toestellen zijn uitgerust met Safran Arrius 2B2-motoren, het Helionix-avionica-systeem, een TAS620A-verkeerswaarschuwingssysteem en een geïntegreerd communicatiesysteem. Ze zullen worden gebruikt voor de opleiding van piloten van de Marokkaanse luchtmacht voor transport-, zoek- en reddingsmissies, meldt Defensa.

Lees ook: Marokko breidt luchtmacht uit met nieuwe aankopen

Het aankoopcontract omvat de levering van de toestellen en de training van instructeurspiloten en onderhoudsteams. De training stelt de Marokkaanse luchtmacht in staat om de multifunctionaliteit van de H135 te benutten, zoals het gebruik van het nachtzichtsysteem. Deze helikopter van de nieuwste generatie zal de verouderde Bell 206-helikopters vervangen die momenteel worden gebruikt voor de opleiding van piloten. Spanje heeft begin mei ook een H135-helikopter ontvangen, die zal worden ingezet bij de militaire helikopterschool.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team