Zoeken

Marokko wil Franse militaire helikopters aankopen

12 december 2021 - 10:40 - Marokko

©

Marokko heeft Airbus H225M ’Caracal’ helikopters besteld bij de Franse fabrikant Airbus Helicopters, één van grootste fabrikanten van militaire helikopters ter wereld. Deze toestellen moeten de Marokkaanse militaire helikoptervloot verder moderniseren en versterken.

Marokko wil een achttal Franse Caracal H225M helikopters verwerven, en heeft reeds onderhandelingen aangeknoopt met de Franse fabrikant Airbus Helicopters, meldt La Tribune. De Airbus H225M ’Caracal’ helikopter is het meest geavanceerde lid van de militaire Super Puma en Cougar-familie van de vliegtuigbouwer, aldus de Airbus-website. De H225M staat bekend om zijn betrouwbaarheid en duurzaamheid in gevechtssituaties en werd ingezet in crisisgebieden zoals Libanon, Afghanistan, Tsjaad, Ivoorkust, de Centraal-Afrikaanse Republiek, Somalië en Mali.

Lees ook: Marokko: details over aankoop Turkse gevechtshelikopters

De militaire helikopter kan tot 28 commando’s of 10 brancards voor medische evacuatie vervoeren en heeft een maximumsnelheid van 325 km/u met een kruissnelheid van 285 km/u. De Airbus H225M ’Caracal’ helikopter is de eerste Franse helikopter die uitgerust is met een pantser- en zelfbeschermingssysteem met radardetectie voor raketten, waardoor de strijdkrachten overal en op elk moment kunnen worden ingezet. Dit uiterst gesofisticeerde toestel blinkt uit in een volledig gamma van militaire missies, waaronder zoek- en reddingsacties, aldus Airbus.

Lees ook: Aankoop F-35 straaljagers door Marokko krijgt vorm

Veel landen hebben de helikopter al besteld. De luchtmacht van de Verenigde Arabische Emiraten bestelde er acht op 3 december van dit jaar en Hongarije bestelde er 16 in 2018.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team