Zoeken

Marokko wil H135 helikopters van Airbus kopen

20 juli 2022 - 15:00 - Marokko

©

Marokko heeft helikopters van het type H135 bij de Europese vliegtuigbouwer Airbus besteld. Daarmee wil het koninkrijk zijn militaire helikoptervloot moderniseren en versterken.

"We zijn er trots op dat de Royal Air Force hebben gekozen voor de H135 voor hun trainingsmissies. Het is een betrouwbare en kosteneffectieve multi-role helikopter, geschikt voor de transitie naar complexere toestellen," zegt Arnaud Montalvo, hoofd Afrika en Midden-Oosten bij Airbus Helicopters. Hij voegt eraan toe dat de H135 een belangrijke aanwinst zal zijn voor het Marokkaans leger.

Lees ook: Marokko wil maritieme patrouillevliegtuigen kopen

In een verklaring zegt Airbus dat het contract met de Royal Armed Forces een reeks ondersteunende diensten omvat, waaronder de levering van toestellen voor vliegtraining en de opleiding van instructeurs en onderhoudspiloten. "Het opleidingsprogramma zal de Marokkaanse luchtmacht in staat stellen ten volle gebruik te kunnen maken van de multi-missiecapaciteiten van de H135, zoals nachtzichtkijkers en lierkabels," aldus de vliegtuigbouwer.

Lees ook: Marokko koopt Caracal H225M helikopter

De H135 is één van de meest succesvolle lichte helikopters van Airbus, die bekend staat om zijn hoge kracht, compacte constructie, lage geluidsniveau, betrouwbaarheid, veelzijdigheid en kostenconcurrentievermogen. Het toestel is in staat "veel verschillende missies uit te voeren, bijna overal te landen, vooral op hoogtes en bij hitte. Het is ook in staat meer lading over langere afstanden te vervoeren dan andere rotorvliegtuigen in zijn klasse", aldus Aerocontact.

Bladna.nl