Zoeken

Marokko en Spanje ruziën over locatie finale WK-2030

6 oktober 2023 - 20:00 - Sport

©

Slechts enkele dagen na de toekenning van de organisatie van het WK-2030 aan Marokko, Spanje en Portugal zijn er al spanningen tussen Rabat en Madrid over waar de finale zal worden gehouden. Beide landen zijn zeer enthousiast over het idee om het prestigieuze eindspel op hun grondgebied te laten plaatsvinden.

Miquel Iceta, de Spaanse minister van Sport, liet op radio Onda Cero al weten dat hij verwacht dat de finale in Spanje wordt gehouden. Faouzi Lekjaa, voorzitter van de Marokkaanse voetbalbond, verklaarde op het zelfde moment dat Casablanca de ideale plek zou zijn voor zo’n buitengewone finale.

Lees ook: 2030 wordt "beste WK aller tijden"

De drie WK-gastlanden zullen elkaar op 18 oktober in Rabat ontmoeten om de speelkalender te bespreken. Ondertussen geeft Argentinië, dat samen met Uruguay en Paraguay de drie openingswedstrijden van deze speciale editie zal organiseren, aan meer wedstrijden te willen huisvesten. Dit werd bevestigd door Matias Lammens, de Argentijnse minister van Toerisme en Sport.

Lees ook: WK 2030: na vijf missers slaat Marokko raak

Het WK 2030 is bijzonder omdat het voor het eerst op drie continenten wordt gespeeld: Afrika, Europa en Zuid-Amerika. Spanje, Portugal en Marokko zullen 104 van deze wedstrijden organiseren. Koning Mohammed VI heeft zijn tevredenheid geuit over de keuze van de FIFA, terwijl Pedro Rocha, interimvoorzitter van de Spaanse voetbalbond, gelooft dat samen met Marokko en Portugal het beste WK ooit georganiseerd zal worden.

Bladna.nl