Zoeken

Marokko-Spanje: spanningen lopen op over WK-finale 2030

30 oktober 2023 - 11:00 - Sport

©

De strijd om de finale van het WK-2030 te hosten zorgt voor toenemende spanningen tussen Marokko en Spanje. "Er is nog niets besloten," reageert Pedro Rocha, hoofd van de Spaanse voetbalfederatie (RFEF). Zowel Madrid als Rabat hebben de wens geuit om de finale van het WK te hosten, dat gezamenlijk wordt georganiseerd door Spanje, Marokko en Portugal.

"Er is een tijdschema om deze beslissingen te nemen, en ze zijn nog niet genomen. Wanneer de beslissing wordt genomen, zal deze aan iedereen worden aangekondigd," zei Rocha, voorzitter van het managementcomité van de RFEF, tijdens een persconferentie met zijn Marokkaanse en Portugese tegenhangers. De voorzitters van de drie voetbalbonden, die een meeting in het Mohammed VI voetbalcomplex in Salé hadden, gaven evenmin informatie over de verdeling van de wedstrijden over elk land.

Lees ook: Marokko krijgt 2e grootste voetbalstadion ter wereld

"We werken door, we hebben tot eind juni om het project af te ronden. Op de dag dat alles vaststaat, van de aftrap tot de finale, zullen we de details van het voorstel communiceren dat we gezamenlijk zullen indienen," verklaarde Fouzi Lekjaa, voorzitter van de Marokkaanse voetbalbond (FRMF). Lekjaa had eerder de wens geuit om de finale in het nieuwe Grote stadion van Casablanca te houden.

Lees ook: Grote stadion van Casablanca: Spanjaarden aan het roer?

Begin oktober wees de FIFA Marokko, Spanje en Portugal aan als gastlanden voor het Wereldkampioenschap voetbal in 2030, met ook drie wedstrijden die zullen plaatsvinden in Uruguay, Argentinië en Paraguay. "Het exacte aantal stadions zal voortkomen uit technisch werk. Het belangrijkste is dat de filosofie achter de voorbereiding van dit project niet is gebaseerd op vooraf vastgestelde posities," voegde Lekjaa toe.

Bladna.nl