Zoeken

2030 wordt "beste WK aller tijden"

6 oktober 2023 - 10:00 - Sport

©

Het WK voetbal 2030 wordt in Marokko, Spanje en Portugal gespeeld. Dit werd woensdag beslist door de FIFA Raad, die unaniem koos voor deze drielanden kandidatuur. De Spaanse Voetbalfederatie (RFEF) kon haar enthousiasme niet verbergen en belooft een "onvergetelijke" editie die "de diversiteit en geschiedenis van het toernooi" zal vieren.

De unanieme beslissing werd geprezen door de Spaanse premier Pedro Sanchez, die het ziet als "zeer goed nieuws en een bron van grote trots". De RFEF benadrukte "het vertrouwen van de FIFA" en de grondige voorbereiding van de drie landen, terwijl ze hun ambitie uitspreken om "de beste editie ooit" te organiseren.

Lees ook: Marokko organiseert WK-2030 (officieel)

Koning Mohammed VI heeft ook zijn tevredenheid uitgesproken over het besluit van de FIFA, die "Marokko’s prominente positie tussen de grote naties erkent". Hij feliciteerde Spanje en Portugal en benadrukte de toewijding van Marokko om nauw samen te werken met de twee andere organiserende landen.

Lees ook: WK 2030: na vijf missers slaat Marokko raak

Wat dit WK 2030 uniek maakt, is dat het gespeeld zal worden in zes landen die Afrika, Europa en Zuid-Amerika samenbrengen, met Argentinië, Paraguay en Uruguay voor de openingswedstrijden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team